De Junior Scouts zijn jongens en meiden van 10 tot 12 jaar die iedere zaterdag van 9:30 tot 12:00 uur bij elkaar komen voor actie, avontuur en gezelligheid.

De junior scouts bouwen verder op wat onze leden bij de welpen, de voorgaande speltak, geleerd hebben. Bij de junior scouts wordt er een grote nadruk gelegd op ‘outdoor skills’ zoals zelf vuur maken, pionieren (bouwwerken maken van hout en touw) en het maken van wandeltochten aan de hand van tocht technieken. Daarnaast is er natuurlijk ook nog ruimte voor vermakelijke spellen in het bos, de stad, en rondom het gebouw.

Ieder jaar doen de junior- en senior scouts mee aan RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Een weekend waarin een groot aantal scouting groepen uit de regio het tegen elkaar opnemen om te bewijzen wie het beste een tent kan opzetten, een pionier werk kan bouwen, een tocht kan lopen, etc. Tijdens de opkomsten worden de scouts hierop voorbereid, net als tijdens ons eigen voorbereidingsweekend; de BSW (Berix Scouting Wedstrijden).

Net als bij iedere andere speltak staat de eerste week van de zomervakantie in het teken van het zomerkamp. Samen met je patrouille zet je jouw slaaptent op en pionier je je eigen keuken tent. Ook zul je samen met je patrouille gaan koken om iedere dag een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

En? Lijkt je dit wat? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan nemen wij contact op om
een afspraak te maken. Wie weet tot snel!