Juniorscouts zijn jongens en meiden van 10 tot 12 jaar die iedere zaterdag van 09.30 tot 12.00 uur bij elkaar komen voor actie, avontuur en gezelligheid. Je herkent ons aan de beige blouse en de bordeaux-rode groepsdas.

Scouts doen heel veel. Het leuke is dat je daar zelf ook inspraak in hebt. Je kunt altijd met je ideeën bij de leiding terecht. Maar misschien staat jouw favoriete bezigheid al in dit rijtje:

  • zelf vuur maken
  • koken
  • tochttechnieken (op verschillende manieren uitgestippelde routes lopen)
  • pionieren (bouwwerken van hout en touw)
  • zwemmen
  • allerlei spelletjes: van kaart- en bordspellen tot bos- en balspellen.
  • kamperen
  • hikes (trektocht met rugzak)

Ieder jaar doen wij mee aan de RSW, dat zijn de Regionale Scouting Wedstrijden. Dat is een weekend waar veel scoutinggroepen uit Parkstad aan meedoen. Je kan het zien als een wedstrijd in scouting, iedere groep wordt beoordeeld hoe goed de slaaptent staat, of de keukentent stevig is. Ook wordt de avondmaaltijd die je zelf kookt beoordeelt op smaak en moet het netjes worden opgediend.
Dit gebeurd allemaal niet zonder voorbereiding, voorafgaand aan de RSW houden wij met onze eigen groep een BSW, de Berix Scouting Wedstrijden zodat de Junior Scouts beslagen ten ijs komen.

Net als bij de andere speltakken wordt er in de zomervakantie een kamp georganiseerd. Kampen zijn erg belangrijk voor ons: het is leuk, spannend en je ziet nog eens wat. Per patrouille zet je je tent op en pionier je je keuken. Elke patrouille heeft een eigen kampkist met borden, mokken, bestek, pannen, een kookstel, etc. De ene keer krijg je de ingrediënten voor de maaltijd, de andere keer mag je zelf je maaltijd bepalen! Tijdens een kamp doen we heel veel, denk aan de hike, bosspel, zwemmen en een bordspel. Natuurlijk ontbreekt het kampvuur niet tijdens het kamp.

En, al een beetje interesse gekregen? Vraag hier informatie op of kom maar eens langs! Elke zaterdag vanaf 9:30 uur zijn we te vinden in het scoutinggebouw. De eerste paar keer dat je komt kijken kost niks en kun je eens kijken of je het leuk vindt. Heb je interesse, stuur een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen wij contact op om een afspraak te maken. Wie weet tot ziens,

Programma

Geen evenementen