Als nieuwe jeugdleden een tijdje meedraaien en zeker weten dat ze willen blijven, wordt het tijd voor de officiële installatie als lid van een speltak. Het installeren vindt één tot twee keer per jaar plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus ook geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en tenslotte wordt de groepsdas omgedaan, bij scouting Kapl. Berix is dat de bordeauxrode das. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit blouse. De kleur van de blouse is voor elke leeftijdsgroep verschillend. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen. De Scoutfit is verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl.

Hoe zit het nu ook alweer ? Welke insignes moeten waar ? Dat zie je hier.

Uniformenfonds

Scouting Kapl. Berix heeft een zogenaamd uniformenfonds. Hierin zitten tweedehands uniformen die gerust nog een tweede, of derde ronde meekunnen. Informeer bij de speltakstaf naar de beschikbare uniformen in het uniformenfonds.