Blogtest

Wanterwindeling

Wanterwindeling

Ieder jaar starten we bij de Berix met de Wanterwindeling. Dat is geen typefout, maar we luiden het nieuwe jaar altijd in met een wanterwindeling. Dit jaar was deze op zaterdag 13 januari. Er is een korte en een lange tocht. De lange tocht start al om 09.00 uur met verzamelen op het Bekkerveld waarvan dit jaar vertrokken werd naar Ninlingspo voor een wandeling van 13,6 km. Deze tocht is voor scouts en explorers, hun ouders en vrienden van de Berix die een lekker stuk willen wandelen in de Ardennen. De korte tocht was dit jaar bij Terworm en was 4,3 km lang en daarmee ook geschikt voor bevers en welpen en hun familie. Dit jaar hadden we superweer en een record aantal deelnemers van 100. Het is gelukt om met z'n allen weer tegelijkertijd te eindigen op het HK waar onder het genot van warme chocomel, glühwein en een wafel nagepraat kon worden over de verschillende tochten. Het nieuwe jaar is op een goede manier van start gegaan !   

Wanterwindeling 2

 

Overvliegen

Op zaterdag 2 september was het zover. De start van nieuwe scoutingseizoen is het overvliegen. Er zijn 29 kinderen die van speltak wisselen. Dit moet gaan gebeuren bij the Club. Echter deze is nog behoorlijk leeg. De kinderen zullen er eerst voor moeten zorgen dat the Club gevuld wordt. Met eten, met drinken, met versiering en natuurlijk met muziek. Deze ingredienten kunnen bij een drietal winkels verspreid door het Aambos gehaald worden. Daarna moeten de spullen wel nog naar the Club gebracht worden terwijl er Party politie door het bos rent die wil voorkomen dat er een feestje georganiseerd gaat worden. Uiteraard lukt het de scouts om alle spullen in the Club te krijgen en kan het overvliegfeest van start gaan. Alleen de kinderen die een Golden Ticket thuis hebben gekregen (de overvliegers) mogen over de rode loper de Club in. Als de hele Club gevuld is kan het feestje echt beginnen ! Wij wensen alle overvliegers heel veel plezier in hun nieuwe speltakken. 

DSC 5708

Zomerkriebels

Zaterdag 1 juli was het de laatste opkomst voor de zomervakantie en dan vinden traditiegetrouw de Zomerkriebels plaats. Het weer zat helaas niet mee. Het heeft de hele ochtend geregend. Dat mocht de pret niet drukken. Gewapend met regenjassen en een goed humeur zijn de kinderen in gemengde groepjes aan de slag gegaan met het verzamelen van zoveel mogelijk punten door allerlei spellen te doen. De activiteit eindigde met een run in de regen over de stormbaan om de laatste punten binnen te slepen. Het was een leuke afsluiting van het scoutingjaar en nu op naar het scoutingkamp ! 

WhatsApp Image 2017 07 01 at 14.51.01

Winter Wonderland

Op vrijdag 22 december was het weer tijd voor onze jaarlijkse Winter Wonderland activiteit. Dit is een de gezamenlijke kerstopkomst met alle speltakken en stafleden. We hebben allerlei activteiten gedaan. De scouts & explorers hebben een kerstboom gepionierd bij het HK. Iedereen heeft een wens gemaakt om in de kerstboom te hangen. Natuurlijk zijn er glazen potjes versierd om kerstverlichting mee te maken. Uit het bos zijn chocomel en koekjes opgehaald.

Daarna hebben we allemaal samen bij het kampvuur, 2017 afgesloten met koekjes en chocomel. Voor iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar ! Tot in 2018 !
 
Winter Wonderland

Groepskamp 2017

Het groepskamp dit jaar vond plaats in Monschau op het mooie kampterrein Dreistegen. Indiana Jones had onze hulp nodig. We troffen hem enigszins verward aan en slechts gehuld in een tijgerprint badjas. Hij was zijn kleding kwijt en had ook geen idee wat hij in Monschau aan het doen was. Zijn stagiaire Igor kon hem ook niet helpen. Met hulp van de kinderen werden zijn kleren weer teruggevonden en daar bleek een stuk schatkaart in te zitten. Op het kampterrein en in de omgeving bleken nog meer stukken schatkaart te liggen. De verschillende speltakken hebben al deze puzzelstukken verzameld. Toen de kaart eenmaal compleet was bleek de schatkist de hele tijd al op ons kampterrein te staan. Met behulp van de kaart was deze snel gevonden alleen.......de kist zit op slot met 100 sloten. Door allerlei activiteiten te doen worden alle 100 sleutels verzameld. Helaas blijkt Igor de stagiair niet helemaal te vertrouwen en hij gaat er vandoor met de sleutels om ze vervolgens weer kwijt te raken. In een bloedstollende estafetterace worden alle 100 sleutels weer terugverdiend en kan uiteindelijk de schatkist geopend worden. Er zitten hele mooie badges in voor alle deelnemers aan het kamp. Het was een superweek en een mooi begin van ons 85e jubileumjaar !   

Groepskamp